Inloggen

Inloggen

Gebruiker *
Wachtwoord *
Remember Me

Tot nu toe

Als u op onderstaande afbeelding klikt, opent u een document waar in een groot aantal projecten van de club beschreven staat.

Voorkant Lustrumboekje Lions 55 jaardef 1

LIOWijnboekje voorkant kleinNSCLUB APELDOORN steunt Stichting Leergeld in 2017 met wijnactie

In 2016 steunde wij Stichting 'kLEEF met de succesvolle wijnactie van de Lions. 

Stichting Leergeld steunen wij in 2017 met een mooie selectie wijnen tegen extreem scherpe prijzen!

Stichting Leergeld ontvangt € 1,- per verkochte fles wijn.

Door op de afbeelding te klikken opent u de folder met informatie over de aangeboden wijnen.

 

 

LIONSCLUB APELDOORN DOET DE KLEDINGBANK

Tijdens de actiedag van NLDoet op zaterdag 21 maart heeft Lionsclub Apeldoorn de armen uit de mouwen gestoken om de Kledingbank Apeldoorn te helpen bij het opknappen van gebouw, tuin en plein.

NLDoet Lionsclub ApeldoornwebHelaas was het door het slechte weer niet mogelijk de gevel te af te schilderen en buitenverlichting aan te leggen. Dat volgt op een later tijdstip.

De Kledingbank Zuid is een initiatief van de Egidiusgroep en huist sinds maart 2011 in het gebouw van de voormalige Sebastiaanschool aan de Oude Beekbergerweg 151. Elke zaterdag van 10 tot 12 kan men kleding inleveren, van 13 tot 15 uur kan er kleding afgehaald worden.

Het gebouw met tuin en schoolplein kon een opknapbeurt goed gebruiken.

Dankzij een subsidie van het Oranjefonds en de sponsoring van onderstaande bedrijven was het voor Lionsclub Apeldoorn mogelijk het werk uit te voeren.

De tuingereedschappen werden ter beschikking gesteld door Helicon. Het schoonspuiten van de gevel werd door de firma Dros gedaan. Schilderwerk werd aangeboden door Evisiun. De verf met gereedschap werd geleverd door Habeco en Veveo. Tuinaarde werd geleverd door HJHurenkamp uit Teuge. De verlichting wordt aangeboden door De Jong Installatietechniek.

 

AFRONDING INZAMELACTIE DOUWE EGBERTSBONNEN VOOR DE VOEDSELBANK

Voedselbank2014Met de officiële overhandiging van 4.320 pakken DE-koffie heeft de Lions Club Apeldoorn zijn actie voor de Voedselbank Apeldoorn in 2015 afgerond. De pakken zijn de tegen­waarde van 2,1 miljoen zegels. In 2017 krijgt de actie weer een vervolg.  

Het is dan alweer de derde keer dat de Lions Club Apeldoorn de koffie-actie voor de Voed­selbank organiseert. “Eerlijk gezegd vroegen we ons af of we het succes van vorige jaren wel weer kunnen evenaren". Maar met de toezegging van de fabrikant om weer bij te dragen aan de opbrengst, hebben wij er weer alle vertrouwen in. Op de foto de overhandiging van de pakken DE-koffie door de Lions aan Jacque­line van den Brink, voorzitter van de Voedselbank. Lees verder

 

DE LIONS STEUNT ZORGBOERDERIJ DE OLDENHOF IN LOENEN

Oldenhof kleinOp zaterdag 18 oktober 2014, een stralende zomerse herfstdag verzamelen Lionsclub Apeldoorn zich bij zorgboerderij de Oldenhofaan de Hoofdweg 84 in Loenen. Gastvrouw en -heer zijn Jenny en Kees de Jong. Verder zijn aanwezig Inge ( bestuurslid ), Ellen, Noële en Ep ( fotograaf ).
Na een hartelijke ontvangst met koffie en koek gaan we aan de slag. Het komende moes-tuintje is verdeeld in 4 compartimenten. De lijnen zijn al uitgezet. Wij behoeven slechts te scheppen en te kruien.
Er wordt voortvarend gewerkt en het zweet gutst van al de atletische lijven. Steeds meer truien en sweaters gaan uit. Als het tijd is voor de lunch is er al heel wat werk verzet. Grasplaggen zijn afgestoken en afgevoerd per kruiwagen. De grond is minstens een spade diep omgespit. Daarna vermengen we dit met echte mest en tot slot ( maar dat is na de lunch) wordt er vruchtbare grond overheen gespreid en wordt er een strak hek geplaatst. De lunch wordt tussendoor geserveerd aan lange tafels in de tuin onder de bomen in de zon.

Na de lunch gaan we verder met ons werk. Rond 15.00 uur is alles gereed.
Na afloop worden de Lions bedankt door Jenny, we krijgen allen een feestelijk verpakt, geverfd, hoefijzer. Wellicht dat wij als Lions in de toekomst nog eens vaker iets voor de Oldenhof kunnen betekenen.

 

Cheque VoedselbankLIONSCLUB APELDOORN steunt VOEDSELBANK 2013-2014

De wijnactie van de Lions kende  een mooie selectie wijnen tegen extreem scherpe prijzen!
De Voedselbank Apeldoorn ontvangt € 1,- per verkochte fles wijn.

Het resultaat van de actie bedroeg € 2600,=. Op de foto de overhandiging van de chequa aan Jacquleine van den Brink, voorzitter van de Voedselbank.

 


LIONS Apedoorn DOET  “Het Zonnehuis”

Lionsclub Apeldoorn doet mee aan NL Doet op 16 maart 2013

Een hoek in de hal van het Zonnehuis wordt in beslag genomen door enthousiaste Lions. Zij wachten op bewoners van het Zonnehuis. De bedoeling is om een mooie wandeling met hen te maken.

Zo liepen men uiteindelijk met een hele stoet rolstoelen van het Zonnehuis naar de kerk in Beekbergen. Daar werd ons iets over de geschiedenis van de kerk verteld. Helaas was het orgel gesloten.  De piano bood nog wel wat ruimte voor een muzikaal intermezzo.  Van de kerk lopen we naar hotel de Smittenberg.   Weer koffie , appeltaart en aardbeientaart opgeleukt met accordeon muziek en oud Hollandse liedjes.  De stemming zit er goed in.  Na een tijdje vervolgen we de wandeling langs de buitenrand van Beekbergen. 

Terug in het Zonnehuis zijn er pannenkoeken. ( de aardbeientaart is nog maar nauwelijks gezakt. Na de maaltijd worden de bewoners weer overgenomen door de verzorging. 

De Lions nemen afscheid en gaan huiswaarts.  Het was de moeite waard.

 

 

Wat is Hfftig?

Hfftig_logo2Hfftig is een initiatief van de Lionsclub Apeldoorn in samenwerking met Wisselwerk en bestaat sinds 1 september 2009. Zoals afgesproken heeft onze Lionsclub gedurende drie jaar mede vorm gegeven aan Hfftig. Vanaf oktober 2012 heeft Wisselwerk Hfftig zelfstandig voortgezet. Vanaf die datum wordt Hfftig gefinancierd met subsidie van de Gemeente Apedoorn. Onze Lionsclub heeft hiermede haar doelen bereikt. Het opzetten van een project en continuïteit garanderen door onder te brengen bij een professionele organisatie als Wisslwerk.

 

Neemt niet weg dat Lionsclub Apeldoorn Hfftig zal blijven volgen en uiteraard Hfftig een warm hart toedraagt. Vandaar dat u nog steeds alle informatie over Hfftig hier aantreft.


Lionsclub Apeldoorn “DOET” de Mheenschool

MheenschoolVijftien leden van Lionsclub Apeldoorn maakten op zaterdag 17 maart samen met ouders en kinderen de tuin van de Mheenschool bouwrijp voor de inricihting van een nieuwe Vlindertuin. Ze lieten niet alleen hun handen wapperen: in de pauze overhandigden ze de kersverse directeur Ben Hilderink een cheque van € 500,- om materialen te kopen. Ook het Oranjefonds deed in het kader van “Nederland Doet” € 500,- in het zakje.

Foto overhandiging: Geflankeerd door ouders, kinderen en clubleden overhandigde Lions-president Marco Kranenbroek een cheque van € 500,- aan directeur Ben Hilderink van de Mheenschool. Naast Ben staat Anneke Stolk, de ontwerpster van de tuin.

Klik hier voor een filmpje.