Lionsclubs vind je over de hele wereld. Ze zijn verenigd in Lions Clubs International. Er zijn ruim 1,3 miljoen Lions, verenigd in 46.075 clubs in 205 landen. Het is een serviceorganisatie die vooral op lokaal niveau actief is, maar daarnaast een aantal internationale activiteiten uitvoert. Internationale fondsenwerving, jeugduitwisseling en goodwillcontacten met de Verenigde Naties zijn de belangrijkste.

Lions Clubs International is verdeeld in circa 888 districten. Nederland vormt met 6 districten meervoudig district 110, en elk district is weer verdeeld in zones. Elke zone heeft 6 tot 10 clubs. Buiten deze “officiële’ structuur onderhouden individuele clubs vaak nationale en internationale vrienden- en jumelagecontacten.

www.lions.nl
www.lionsclubs.org