DOUWE EGBERTS-ACTIE 2014

AFRONDING INZAMELACTIE DOUWE EGBERTSBONNEN VOOR DE VOEDSELBANK

Voedselbank2014Met de officiële overhandiging van 4.320 pakken DE-koffie heeft de Lions Club Apeldoorn deze week zijn actie voor de Voedselbank Apeldoorn afgerond. De pakken zijn de tegen­waarde van 2,1 miljoen zegels die de club eind vorig jaar heeft weten in te zamelen.

Het is de tweede keer in successie dat de Lions Club Apeldoorn de koffie-actie voor de Voed­selbank heeft georganiseerd. “Eerlijk gezegd vroegen we ons af of we het succes van vorig jaar wel konden evenaren. Dat is ook niet gebeurd maar met de toezegging van de fabrikant om er zelf twintig procent van de opbrengst bij te doen, zitten we een eind in de goede rich­ting”, aldus Willem Huib de Baan van de Lions bij de overhandiging aan Jacque­line van den Brink, voorzitter van de Voedselbank.

Het tellen van de ruim twee miljoen bonnetjes was geen sine­cure, maar samen met collega’s van Lionsclub Apeldoorn de Colonnade hebben we het in twee avonden voor elkaar gekregen. Het werk werd ons wat gemakkelijker gemaakt omdat we van de club in Voorburg die de koffie-actie landelijk heeft gecoördineerd, de kleine ze­geltjes per gewicht mochten tellen.

Jacqueline van den Brink rekende voor dat de klanten van de Voedselbank een jaar lang geen koffie hoeven te kopen als zij om de week een pak in hun voedselpakket krijgen. “Voor hen is het een luxe product waarmee we hen dankzij deze actie van de Lions een groot ple­zier kunnen doen”.

Zon­der filters geen koffie, vandaar dat de Lions er enkele pakken koffie­filters, gratis beschikbaar gesteld door de Albert Heijn supermarkt aan de Eglantier, aan toevoegden.

Inzamelactie Douwe Egbertsbonnen voor de Voedselbank weer van start

Ook dit jaar zullen Lionclubs Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbanken in Nederland. Voor elke 500 punten een pak koffie.  De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 100.000 pakken koffie op.

Daarmee was de actie van vorig jaar een groot succes. Lionsclub Apeldoorn zamelde 3,4 miljoen waardepunten in, aangevuld met een bonus van Douwe Egberts, goed voor 8000 pakken koffie voor Voedselbank Apeldoorn.Dit jaar doen meer dan 5.000 vrijwilligers, verdeeld over ruim 90 Lionclubs mee met deze kerstactie die tot eind december zal duren. Douwe Egberts heeft weer aangegeven om de totale opbrengst met maar liefst 15% te zullen verhogen.

Lionsclub Apeldoorn, geholpen door Lionsclub De Colonnade, neemt de organisatie voor deze regio weer op zich.

René Froger, ambassadeur van de Voedselbank Nederland, bood spontaan zijn medewerking aan. Onder grote belangstelling verrichtte hij afgelopen zaterdag in Orpheus de aftrap van de actie die tot eind december zal duren. René Froger: “Ik had vorig jaar al gehoord van deze actie, maar dit jaar vernam ik dat de actie in positieve zin behoorlijk uit de hand begon te lopen. Ik was direct enthousiast en wilde ik hieraan graag mijn medewerking verlenen. “Dit is een geweldig initiatief en nodig ook”, zegt Froger. “Iedereen vindt het maar heel gewoon om een kopje koffie te kunnen drinken, maar er zijn zoveel mensen voor wie het helemaal niet zo gewoon is, waarvoor het simpelweg ook te duur is”.

“Ik ga zelf ook nog eens kijken in mijn keuken en zal de mensen in mijn buurt oproepen om de DE-waardepunten in te leveren. Maar laten we maar snel beginnen met tellen”. Als aftrap pakt hij spontaan een grote hand vol waardepunten en gooit die als een wolk in de lucht.
Meer informatie staat op www.lionshelpen.nl .

Inzameladressen

Op onderstaande adressen kunt u uw waardepunten inleveren:

Bakker Toet, Linie 379 (‘t Fort), Apeldoorn
Bakkerij Frentz, Ugchelseweg 173, Ugchelen
De Graafs Tabak en Lectuurshop, Koninginnelaan 58, Apeldoorn
Foto Kuipers,  De Eglantier 308, Apeldoorn
Jules Vernes, Raadhuisplein 3, Apeldoorn
Primera Biemolt, Asselsestraat 261, Apeldoorn
Primera Pijpers, Adelaarslaan 122, Apeldoorn
Servicepunt Kerschoten, Mercatorplein 10, Apeldoorn
Primera Beekbergen, Dorpstraat 54, Beekbergen
Slagerij Worstmakerij van Rhee, Garderenseweg 5, Uddel
Spar, Paalbergweg 21, Hoenderloo
Spar/Postkantoor - Eerbeekseweg 24, Loenen
Supermarkt Mulder,  Nunspeterweg 18, Vierhouten
Supermarkt PLUS, Hoofdweg 86, Klarenbeek

DOUWE EGBERTS-ACTIE 2013

3,4 miljoen Douwe Egberts Waardepunten voor de Voedselbank

Lionsclub Apeldoorn heeft in 2013 meegedaan met de landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten.
3.400.000 waardepunten werden ingezameld in Apeldoorn en omstreken. Voor elke 500 punten geeft Douwe Egberts een pak koffie aan de voedselbank. Bovendien doet Douwe Egberts daar nog 15% bovenop.
Voor de Voedselbank Apeldoorn betekent het dat er 8000 pakken koffie beschikbaar zijn. De uitlevering er van heeft in februari 2014

Na het succes van 2012 is de inzameling in 2013 herhaald, alleen nu landelijk met in elke provincie minimaal één inzamelpunt met meerdere inzameladressen. Maar liefst 38 Lionsclubs en diverse particulieren verspreid over het hele land hebben zich bij deze inzamelactie aangesloten, de koffie komt ten goede aan de plaatselijke voedselbanken. Douwe Egberts draagt zorg voor de distributie van alle pakken koffie naar de voedselbanken na afloop van onze inzamelactie.

Het landelijke eindresultaat is 42 miljoen ingezamelde waardepunten. Goed voor 100.000 pakken koffie.

Onderstaande winkeliers in Apeldoorn hebben als inzamelpunt meegewerkt aan de actie, waarvoor onze dank.

Primera Pijpers, Adelaarslaan 122,
Primera Beekbergen, Dorpstraat 54,
Servicepunt Kerschoten, Mercatorplein 10,
Drogisterij Brenda, Koninginnelaan 97,
Jules Vernes, Raadhuisplein 3,
Foto Kuipers,  De Eglantier 308,
Bakker Toet, Linie 379 (‘t Fort),
Primera Biemolt, Asselsestraat 261,
Bakkerij Frentz, Ugchelseweg 173.